Portbrickor

För att komma in i portarna och garagen på Stationsgatan 21 & 23 använder vi portbrickor. Dessa ska tillhöra lägenheten vilket innebär att om du nyligen har köpt eller ska sälja så följer portbrickorna med till de nya ägarna.

Portbrickorna är programmerade att fungera en viss tid (1,5 eller 10år) på grund av att om man tappar sin portbricka ska funktionen ta slut så att inte obehöriga kommer in i våra portar eller garage. Om din portbricka skulle sluta fungera så kan du kontakta styrelsen via mailen eller telefon. Det vi behöver för att uppdatera portbrickan är ditt namn, lägenhetsnr, adress samt numret på brickan.

 

IMG_20160421_140201.jpg

 

Porttelefon

I flerfamiljhusen så finns det en porttelefon installerad vid varje ingång. Det innebär att om ni får besök så kan du öppna porten med din telefon om du har anmält detta till styrelsen.

Här kommer instruktioner på hur det fungerar:

 

I Porten

När en besökare vill komma in genom dörren använder hon/han portapparaten utanför dörren för att tala med lägenhetsinnehavaren. Besökaren trycker på B följt av antingen kortnumret som finns på anslaget på namntavlan.

om det är upptaget

Om det är upptaget hörs en upptagetton i portapparaten. Anropet kopplas sedan bort efter 5 sekunder.

att svara i telefon

Eftersom porttelefonen är kopplad till telenätet använder lägenhetsinnehavaren sin egen telefon. Det fungerar både med fast telefon och mobiltelefon. När en besökare slår kortnumret ringer det som vanligt i lägenhetsinnehavarens telefon. När lägenhetsinnehavaren svarar hörs dock en liten melodislinga som talar om att samtalet kommer från porttelefonen. Då är det möjligt att tala med besökaren i 45 sekunder.

FÖR Att öppna porten VIA TELEFONEN

Under samtal med besökaren trycker man på 5:ans knapp på sin telefon och sedan lägger på. Porten öppnas omedelbart.

FÖR Att inte öppna porten VIA TELEFONEN

Under samtal med besökaren trycker man på 0:ans knapp på sin telefon och sedan lägger på. Porten öppnas inte.

 

 
stäng