Aktuell parkeringskö

Varmgarage: 21 st står i kö

Carport: 23 st står i kö

Uteparkering: 18 st står i kö


(Uppdaterad 2022-09-07)

PARKERINGAR


Oden2 har 87 varmgarageplatser, 34 carports med elstolpe och 37 parkeringplatser med elstolpe.

Varmgaragen finns under höghusen på Stationsgatan 21 & 23. Detta ger ett genomsnitt på 1,1 parkeringplats/hushåll. Idag har många hushåll flera bilar vilket leder till vi måste använda oss av ett kösystem. Köerna är tyvärr långa och platserna släpps endast vid uppsägning eller försäljning.

 

Vid köp av en bostadsrätt i vår förening övertar köparen säljarens parkeringsplats, om säljaren haft en sådan. Om säljaren haft fler än en plats tillfaller resterande platser kön. Om säljaren haft fler platser än en plats gäller följande;

 

För radhusen gäller i första hand uteplats/carport och för lägenheterna på Stationsgatan gäller i första hand garageplats. Tex om säljaren för en lägenhet på Stationsgatan har en garageplats och en uteplats/carport får köparen överta garageplatsen. Om säljaren för ett radhus har en garageplats och en uteplats/carport får köparen överta uteplatsen/carporten. Om säljaren har två platser av samma typ får köparen överta en av platserna och den andra tillfaller kön.

 

Om säljaren inte haft någon parkeringsplats, har du som köpare förtur i kön. Om köparen önskar hyra fler parkeringsplatser, kontaktar köparen styrelsen för att placeras i kö. Tillträdesdatum är tidigaste ködatum. Antal i kö ser du här i vänsterspalten. 

 

Kostnaden (läggs på din hyresavi) för respektive parkeringplats ser ut på följande vis:

Varmgarage: 250 kr/månad

Carport med elstolpe: 150 kr/månad

Uteparkering med elstolpe: 100 kr/månad

MC-parkering i garage: 750 kr/år

 

När du hyr en parkeringsplats av Brf Oden2 så är det vissa punkter du måste följa:

  • Det är inte tillåtet att förvara andra saker än sin bil, moped och MC på sin p-plats. Allt annat måste förvaras i ditt förråd. Detta gäller garage, carport och utomhusparkering.
  • Håll din parkeringsplats ren och snygg.
  • Tänk på att parkeringplatserna är ganska små, parkera därför så snällt du kan med hänsyn till din parkeringsgranne. Var försiktig med grannens fordon när du passerar och öppnar din dörr. 
  • Om du har en garageplats är det väldigt viktigt att du har koll på att du inte släpper in obehöriga i garaget när du kör ut din bil.

Tyvärr har vi inga gästparkeringar på vårt område. Därför hänvisar vi till Odenvägen, Skolgatan eller Sätunavägen. Det är förbjudet att parkera på våra uppfarter och innergårdar.

 

Man får köra in på området för snabba på- och avlastningar (högst 15 minuter). Om du behöver göra det, var rädd om barnen och kör väldigt sakta! Det finns många barn som bor och leker i området, i leken förväntar de sig inte att möta en bil. 

 

 

 Carport

Carport.jpg

 


Varmgarage 

Garage.jpg

 

 

 

 

 

 
stäng