Hur sköter du din ventilation?


Det är ditt ansvar som medlem i Brf Oden2 att se till att din fläkt rengörs och underhålls på ett korrekt sätt. Det är viktigt att detta sköts på ett bra sätt då det påverkar din egen inneluft samt livslängden på din fläkt. Föreningen har ansvaret för att reparera din fläkt om den skulle gå sönder, meddela styrelsen snarast om fläkten inte fungerar.

Föreningen har även ett ansvar att se till att en OVK-besktning görs var 3:e år (detta ska göras 2016)


När det gäller Ventex-fläktarna så kommer här lite enkla skötselinstruktioner. Vill du ha mer utförliga instruktioner så kan du ladda hem dokumentet nedan.

1) Stäng av aggregatet på den röda på/av-brytaren.

2) Ta ut värmeväxlaren (byts inför vintern & sommaren)

3) Byt de vita filtren som du har fått av oss. Detta görs 2 ggr/år.

4) Torka av hela aggregatet med en disktrasa så att inte damm och fett samlas på aggregatet.

5) Pröva att hälla vatten i kondensvattenslangen så att det rinner undan bra.

6) Tvätta det svarta fettfiltret som sitter över spisen. När du behöver byta fettfilter så finns det att köpa som universal (man klipper det till själv) på till exempel Clas Ohlson, Jula mm.

7) På utsidan av din lägenhet så finns det ett fyrkantigt galler. Det är där ny frisk luft ska komma     in till er lägenhet. Om ni har möjlighet, ta av detta galler och rengör det noga.


Det är viktigt att man inte tänker att "det är för komplicerat för mig, jag struntar i det". Då är det bättre att man kontaktar styrelsen så kan vi visa hur man gör.


v200info.pdf

 

Flaktwood_RDKR_bruksanvisning.pdf

 

 
stäng